Снимка БулфотоЕвропа отправи ясно послание към България за един голям проблем. Европейската

...
Снимка БулфотоЕвропа отправи ясно послание към България за един голям проблем. Европейската
Коментари Харесай

ЕК настоя да се реши проблемът с недосегаемостта на Иван Гешев

Снимка Булфото

Европа насочи ясно обръщение към България за един голям проблем. Европейската комисия ускорява натиска върху България за решение на тежките структурни проблеми с недосегаемостта на основния прокурор, настоявайки да се понижи неговото въздействие върху Висшия правосъден съвет (ВСС). Вторият годишен отчет за върховенството на закона в Европейски Съюз концентрира вниманието на Брюксел върху систематичните дефекти на българската правосъдна власт и медиите, до момента в който за битката с корупцията се споделя, че отново няма резултати.

" Опасенията, свързани със състава и действието на Висшия правосъден съвет (ВСС), остават ", се споделя в черновата на отчета, с която Mediapool разполага. Окончателният вид на документа ще бъде оповестен във вторник вечерта.

" Въпреки засилената проверяваща активност и увеличение на ресурсите, окончателните присъди за известни случаи на корупция остават малко и в това отношение следва да бъдат открити солидни резултати ", показва Европейска комисия.

Миналата година Върховният касационен съд е произнесъл дефинитивни присъди по едвам 19 каузи за корупция. Сред тях няма ни едно дело за корупция по високите етажи на властта.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР